maandag 11 juli 2016

Niet meer naar buiten?

Beoordeel de situatie op straat

Je kunt niet altijd naar de locatie toe om werkzaamheden voor te bereiden of een situatie te beoordelen. Ook hier is internet het venster op de wereld.
Voor het beoordelen van een situatie in de buitenruimte moeten vaak verschillende informatiebronnen worden geraadpleegd. Het bekijken van een kaart met relevante (geo-)data, is meestal de eerste stap.

Door een *themakaart op te zetten met specifieke geodata kun je bijvoorbeeld informatie voor WOZ taxaties, BAG inwinning, vergunning verlening of afhandeling van klachten over een locatie of gebied snel boven water krijgen.

WebGIS Publisher


In een dergelijke themakaart kun je deze brondata ook makkelijk met data van je eigen organisatie combineren.

globespotter

Themakaar & Globespotter

Met het map management system WebGIS Publisher is het eenvoudig om een themakaart op te zetten met specifieke (geo-)data.
 

Wil je vervolgens een visuele indruk hebben van de situatie ter plekke dan kun je gebruik maken van Globespotter. Globespotter toont actuele panorama foto's.

Binnen de viewer van WebGIS Publisher is het mogelijk om op basis van een klik op de kaart Globespotter te activeren. De locatie op kaart bepaalt de gepresenteerde Cyclorama’s. 


Vanuit de kaart is de kijkrichting te veranderen en de hoek (zoomniveau) van de foto direct te wijzigen. 
Indien de locatie en het zoomniveau vanuit Globespotter wordt aangepast dan wijzigt deze op de kaart binnen WebGIS Publisher real-time mee.
Met deze handige werkwijze bespaart u zich een groot aantal locatie bezoekjes. Meer doen met geo-informatie. Meer doen in minder tijd.


 Lees meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten